15. Kecskeméti Távhőnap

15. Kecskeméti Távhőnap

Biomassza Virtuális Séta, Klíma kvíz és akadályverseny és szakmai konferencia várta az érdeklődőket április 26-án Kecskeméten, a Távhőszolgáltatás napján.

Köszönjük, hogy velünk ünnepeltek a Távhőszolgáltatás napján!

 

A klímatudatos hőtermelés, a megújuló energia ipari méretű hasznosítása és Vállalatunk 20.500 tonna/év CO2-megtakarítást eredményező átfogó fejlesztése kapott főszerepet a 2024. április 26-ai Távhőszolgáltatás napján. Az idei eseménynek különleges jelentőséget adott, hogy ekkor zárult az első olyan fűtési szezon, amely során minden távhőszolgáltatásban érintett fogyasztóhoz – Kecskemét lakosságának 1/3-ához - eljutott a megújuló energia hasznosításával előállított hőenergia.

 

A 15. alkalommal megrendezett Távhőnap és Konferencia központi témája a megújuló energia alapú kecskeméti távhőszolgáltatás volt. Az előadások sorát Szamler László önkormányzati képviselő, a Környezetvédelmi, Városrendezési és Agrár Bizottság tagja nyitotta meg.

  • Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony üdvözletével köszöntöm Önöket – mondta a képviselő. - A környezetvédelmi bizottság tagjaként különös megtiszteltetés, hogy megnyithatom a rendezvényt. Az eseménynek ugyanis különleges jelentőséget ad, hogy az immár mögöttünk lévő fűtési szezonban üzemszerűen működött az a biomassza fűtőmű, amelyet 2023. decemberében adtunk át, helyeztük üzembe.

Az első előadó az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Lázár Mózes volt, aki a távhőszektor magyarországi helyzetéről tartott előadást. Majd Horváth Attila, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója, a kecskeméti távhőhálózat átfogó fejlesztésének jelentőségéről és eddigi eredményeiről beszélt.

  • Meggyőződésem, hogy edukációval sikerült elérni, hogy a következő generációk számára magától értetődővé vált a környezettudatosság és energiatakarékosság fontossága. Tisztában vannak vele, hogy egyáltalán nem mindegy, hogyan állítjuk elő az energiát, és hogyan használjuk fel. A távhőfejlesztés előkészítése és kivitelezése során ezekre a generációkra is gondoltunk, hiszen a TERMOSTAR a hosszútávon fenntartható megoldásokban hisz.

A beruházás korszakváltást jelentett a kecskeméti távhőszolgáltatás történetében, Kecskemét város energiagazdálkodásában és zöldítésében is. A hőenergiát ugyanis a Mindszenti körúti telephelyen olyan megújuló energiaforrásból állítjuk elő, amely Kecskemét környékén ipari mennyiségben rendelkezésre áll – mondta az ügyvezető igazgató.

A délelőtti program utolsó előadójaként a fás biomassza energia szempontú hasznosításáról beszélt a KEFAG Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese, dr. Bárány Gábor.

A távhőszolgáltatás napi kísérőrendezvények a jövő generációjának szóltak. Volt virtuális séta a TERMOSTAR biomassza telephelyén, QR-kódos Klíma kvíz és akadályverseny, és sok érdekességgel várta a gyerekeket a KEFAG Zrt. valamint a Planetárium standja.

  • Nagyon hálásak vagyunk, hogy az elmúlt 15 évben minden esztendőben megünnepelhettük a Távhőszolgáltatás napját. Köszönjük a sok gyönyörű alkotást, amelyeket Bárányfelhő-bodorító címmel meghirdetett rajzpályázatunkra kaptunk. A Távhőnapon minden évben a környezettudatosság és a fenntarthatóság fontosságára hívjuk fel a fiatalok figyelmét, hiszen meggyőződésünk, hogy ez közös ügyünk – mondta Horváth Attila ügyvezető igazgató.

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

Kosár tartalma
Tovább a kosárhoz