Megújuló energia alapú távhőről az autómentes napon

Megújuló energia alapú távhőről az autómentes napon

Karbon kvízzel és a biomassza beruházást bemutató installációval vártuk az érdeklődőket az Európai Mobilitási Hét szeptember 22-ei programján Kecskemét főterén.

Megújuló energia alapú távhőről az autómentes napon

 

 

Míg a délelőtti programra érkező gyerekek a kvízt, a TávHős fotófalat és a szerencsekerék játékot próbálták ki, addig délután a TERMOSTAR Biomassza Beruházással kapcsolatban érdeklődtek a legtöbben.

Az egész Kecskemét energiagazdálkodását tekintve meghatározó jelentőségű beruházás tovább erősíti a távhős fogyasztók ellátásbiztonságát, hiszen a 2023-2024. évi fűtési szezonban üzembe álló biomassza fűtőmű import földgáz helyett helyben rendelkezésre álló megújuló fűtőanyag hasznosításával termel hőenergiát. Utóbbit be is mutattuk a rendezvényen: vágástéri apadékból (gyökérzet, háncs, vékony ágak) előállított aprítékot, napraforgómag héjat és szelektíven gyűjtött, fásszárú városi biomasszát.

Az autómentes nap kapcsán sok szó esett a Co2 kibocsátás csökkentésének fontosságáról. A TERMOSTAR beruházása ehhez is jelentős mértékben hozzájárul, hiszen mintegy 65%-kal csökken a hőtermelésből adódó CO2 kibocsátás.

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz