Környezetvédelem

„Tégy meg minden jót, ami tőled telik, amilyen eszközzel csak tudod, amilyen módon csak tudod, ahol csak tudod ...”    (John Wesley)

Társaságunk közel 40 ezer állampolgár számára szolgáltat megfizethető árú, stabil, megbízható, magas színvonalú távhőszolgáltatást. Emellett igyekszünk más módokon is pozitívan befolyásolni a kecskeméti emberek, közösségek életét.

 

Környezetünk védelméért

Környezetpolitikánk fő vezérelve az energiatakarékosság mind a vállalati, mind a felhasználói oldalon. Ennek érdekében Társaságunk szakmai támogatást nyújt a lakossági fűtéskorszerűsítési program megvalósításához, felhasználói hőközpontok létrehozásához, korszerű, környezetbarát technológiák alkalmazásához (pl. kapcsoltan termelt hő- és áramtermelés), és a meglévő rendszerek tervszerű karbantartásához. Alapvető és minimum követelmény a cég összes folyamata esetén a jogi és egyéb környezetvédelmi előírások, határértékek betartása.

Fejlesztéseinkkel aktív szerepet kívánunk vállalni a hazánk átfogó megújuló energia koncepciójába illeszkedő energiahatékonysági programok kecskeméti megvalósításában.

 

Vállalati kultúra a lakosság és üzleti partnereink szolgálatában

Fogyasztói kapcsolatainkban a legfontosabb a megbízhatóság, a gondos gazdálkodás és az átláthatóság biztosítása. Ezen a téren vezérelvnek tekintjük, hogy „a bizalom alapja a pontos elszámolás”. Az etikus magatartás a cég likviditásának feltétele, amely eredményeként – a változó gazdasági körülmények között is - megmaradt a viszonylag jó fizetési morál Kecskeméten. A cég társadalmi megítélése kedvező. A tájékoztatással, valamint az ügyfélszolgálati és a műszaki területen tevékenykedő kollégákkal való elégedettség – az évenkénti felmérés szerint – kiváló. Jelentősebb programjainkat a sajtó érdeklődéssel kíséri. Óvodákkal, iskolákkal, intézményekkel, hivatalokkal jó kapcsolatot ápolunk. Több önkormányzati cégnél munkatársaink végzik – megbízás alapján – a gazdasági adminisztrációs feladatokat.

 

Társadalmi felelősségvállalás

Kecskeméti cégként kötelességünknek tekintjük az értékteremtő helyi csoportok, kulturális és sport programok, rendezvények támogatását, a segítségnyújtást társadalmi problémák esetén, valamint a tevékenységünkhöz kapcsolódó, értékteremtő civil kezdeményezések felkarolását.

 

Együttműködés társszervezetekkel

Cégünk aktívan részt vesz a távhőszolgáltatás szereplőit tömörítő MATÁSzSz munkájában. A szakmai szervezet bizottságai, munkacsoportjai lehetőséget biztosítanak a legjobb gyakorlatok, tapasztalatok megismerésére, átadására. Meggyőződésünk, hogy támogatva egymást a hazai és az uniós célok elérésében – a megújuló energiák felhasználásával és a korszerű, környezettudatos technológiák alkalmazásával – a távhőszolgáltatás hazánkban is húzóágazattá válik.

A környezetünk megóvása szívügyünk. Hisszük, hogy „Földünket nem örökségként kaptuk nagyszüleinktől, hanem kölcsön vettük unokáinktól”.

 

Felelős gondolkodás a fenntartható fejlődésért és környezetünk megóvásáért

A megújuló energia szabályozott keretek között történő hasznosítása többszörös gazdasági, társadalmi és környezeti előnyt jelent.

Mindezeket felismerve hazánk energetikai korszerűsítési programjai – uniós források kiegészítésével – nagy hangsúlyt helyez az energiagazdaság, ezen belül a biomassza felhasználására. A terv így több nemzeti és helyi szintű problémára is megoldást kínál.

Ennek figyelembe vételével történt a TERMOSTAR Kft. Zöld Távhő Átfogó Fejlesztési Projekt tervezése, előkésztése és történik annak megvalósítása. A beruházással új kaput nyitunk a megújuló energia felhasználása előtt a kecskeméti távhőszolgáltatásban, melynek eredményeképp európai színvonalú technológiával, korszerű, környezettudatos, fenntartható módon szolgáljuk ki a megnövekedett fogyasztói igényeket.

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

Kosár tartalma
Tovább a kosárhoz