Felhasználói hőközpontok

„Az ember nemcsak azért felelős, amit tesz, hanem azért is, amit nem tesz meg.”
 
 
Legyen minden társasháznak saját hőközpontja!
 
A Termostar Kft. szakemberei folyamatosan keresik azokat a műszaki és szervezési megoldásokat, melyekkel a távhőenergia hatékonyabb szolgáltatását és felhasználását tudják biztosítani.
 
Ez találkozik a felhasználók azon igényével, hogy az átmeneti időszakban – ősszel és tavasszal – a távfűtés társasházanként akár különböző időpontokban is elindulhasson illetve leállhasson. Ma már alapvető elvárás, hogy a lakók a rendelkezésre álló hőenergiával jobban tudjanak gazdálkodni, a hőfelhasználásukat a közös helyiségekben tudják szabályozni.
További előnye az átalakításnak, hogy helyben készül a használati melegvíz, ezzel is csökken a távvezetéki veszteség.
A közös cél elérhető azzal, ha megszüntetjük a több épületet, több száz lakást ellátó, mára már korszerűtlenné vált, felújításra szoruló szolgáltatói hőközpontokat, és ezek helyett minden társasház önálló hőellátó berendezést kap. Egy ilyen műszaki megoldás 2009-ben jelentős EU-s forrás segítségével valósult meg a Széchenyivárosban, egy 600 lakást ellátó szolgáltatói (tömb)hőközpont körzetében. A projekt keretében az épületekben meglévő hőfogadó helyiségeket alakítottuk át felhasználói hőközpontokká, ide kerültek az új berendezések. A régi, nagy hőveszteségű távvezetékeket megszüntettük, helyettük az egyes épületekhez korszerű, előre szigetelt távvezetékek kerültek.
 
A fejlesztés eredménye, hogy a szabályozásnál már nem a legkedvezőtlenebb adottságú épület a meghatározó, nem kell több száz lakás lakóinak igényéhez igazodni. Az új felhasználói hőközpontokról ellátott két-két lépcsőház lakói függenek csak egymástól, így sokkal könnyebb az igények egyeztetése.
 
A szolgáltatói hőközpontok megszüntetése olyan sajátos projekt, melyben a gazdasági előnyök – tüzelőanyag-megtakarítás formájában – a lakóknál és vállalatunknál egyaránt jelentkeznek. A hőveszteség és a hőfelhasználás csökkenése eredményeként nemzetgazdasági szinten is jelentős energiahordozó takarítható meg, és a káros üvegházhatású gázok kibocsátása is csökken.
 
A társasházankénti szabályozási lehetőség a kecskeméti távfűtött épületek közel felében már megvalósult!

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz