Fűtéskorszerűsítés az olcsóbb távfűtésért

 
A Termostar Kft. vezetőségének évek óta törekvése: komfortos, igényekhez igazodó szolgáltatást nyújtani a lehető legkedvezőbb áron. Meggyőződésünk, hogy amit mérni lehet, azt befolyásolni is lehet!
 
A 90-es években – az országban az elsők között – minden lakásba melegvízmérőt szereltünk be. A használati melegvíz elszámolása azóta a fogyasztás szerint történik. 1997-ben minden társasházba hőmennyiségmérőt építettünk be, azóta a hődíj elszámolása lépcsőházanként, hőfogadónként mérés szerint, a fogyasztással arányosan történik. Természetesen a mérők hitelesítése is a mi feladatunk.
 
A panelos technológiával épített lakások fűtési rendszereiből legtöbb helyen hiányzik az egyedi, radiátoronkénti szabályozás lehetősége. Fűtéskorszerűsítés (vagyis a rendszer minimális átalakítása, radiátorszelepek és költségosztók felszerelése) után azonban – megfelelő odafigyeléssel – jelentős megtakarításokat lehet elérni. Az elemzések kimutatják, hogy a legalacsonyabb hő-fogyasztású házak szinte mindegyike fűtéskorszerűsített (Kecskeméten mára az összes távfűtött lakás 54%-a, 6012 otthon). Évente kb. 750-1000 lakás radiátoronkénti szabályozása történik meg jelentős állami és önkormányzati támogatással.
 
Ahol radiátorszeleppel beállítható a helyiség hőmérséklete, és az elfogyasztott hő alapján fizetnek, ott általában lényegesen
kevesebb a felhasznált energia, hiszen megszűnik a pazarlás, az ablaknyitással történő hőmérséklet-szabályozás.
 
A fűtési rendszer átalakítását követően a hőmegtakarítás átlagosan 20% körüli. Ha ezen felül a homlokzatszigetelés, esetleg az ablakcsere is megtörténik, akkor az energiamegtakarítás 35-50% is lehet.
 
Társaságunk ingyenes műszaki és pályázati szaktanácsadással és szereléssel ösztönzi a fogyasztókat fűtési rendszerük korszerűsítésére. Az energiapazarlás megszüntetése közös érdekünk.
 
Felhasználóink kérésére – az alapdíj terhére, díjmentesen – elvégezzük a radiátorok kisebb javításait, és megszüntetjük a légtelenítési problémákat is. Vállaljuk továbbá nagyobb, központi fűtéses épületek fűtési rendszereinek bérüzemeltetését, közreműködünk a leromlott fizikai állapotú, szabályozhatatlan fogyasztói rendszer szisztematikus rekonstrukciójában.

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz