Termosztatikus szelepek használata

 

Hogyan használjuk a hőfokszabályzós fűtőtest szelepet?

 

Ilyen radiátorszelep azokban a lakásokban van, ahol megtörtént a korszerűsítés, vagyis ahol a fűtés szabályozható.
Annak érdekében, hogy valóban az igényeknek megfelelő, egyenletes legyen a helyiségek hőmérséklete, és a lehetőségekhez igazodó a számla összege, meg kell ismerni a hőfokszabályzós  (termosztatikus) radiátorszelep működését.

A helyiség hőmérsékletének beállítása: a szabályozást a szelep automatikusan végzi a beállításnak megfelelően. A beállítást a felhasználó határozhatja meg a szelep jobbra-balra forgatásával. A termofej kerekének balra forgatásával emelkedik, jobbra forgatásával csökken a helyiség hőmérséklete. A szelepen lévő szabályozó (termosztát) gondoskodik arról, hogy addig enged meleg vizet a radiátorba, amíg a kívánt hőfokot a helyiség hőmérséklete el nem éri. Sőt, figyelembe veszi a külső hőforrásokból (pl.: napsugárzás, elektromos készülékek mőködése,  főzés) felszabaduló hőnyereségeket.

 

Éjszakai fűtéscsökkentés:

Energiamegtakarítás céljából célszerű éjszakára csökkenteni a fűtést a termofej kisebb értékre állításával.

 

Szellőztetés: 

Erre az időre a szelepet le kell csavarni a * jelig (különben érzékeli az ablakon beáramló hideg levegőt,  kinyitja a termosztátot és elkezd nagyon fűteni). A legtöbb hőenergia akkor fogy, ha résnyire nyitva hagyják az ablakot, és nem csavarják le (jobbra) a szelepet a csillagállásig. A szellőztetés befejezése után vissza kell / lehet állítani a szelepet az eredeti állapotba.         

 

Karbantartás:

A beépített termosztát nem igényel karbantartást, ha  előírás szerint használják.

 

Fontos!
Ha a helyiség hőmérséklete kellemes, de a fűtőtestet hidegnek érzi, ne aggódjon, a termosztát valószínűleg éppen megfelelően működik. A termosztát ki fog nyitni és melegvizet enged a fűtőtestbe ha a helyiség hőmérséklete a beállított érték alá csökken. A radiátort ne takarják el függönyök, mert a meleg levegő nem jut a helyiség belsejébe, hanem megszorul az ablak és a függönyök között.
Fűtési üzemen kívül (nyáron), a termosztatikus érzékelőt teljesen ki kell nyitni (a befeszülés elkerülése érdekében).

Kérjük ellenőrizze, hogy fűtésindításkor nyitott állapotban legyenek a termosztatikus szelepek lakásában! Segítsen nekünk abban, hogy lehetőleg gond nélkül indulhasson a fűtés.

 

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz