TERMOSTAR Kft. - 125 éve Kecskemétért

A megújuló energia alapú, klímatudatos távhő a modern nagyvárosok preferált fűtési módja.

 

Tudatos, tervszerű fejlesztés – megbízható megoldások

A TERMOSTAR Kft. Kecskemét legnagyobb energiatermelő cége. A telephelyeinken előállított hőenergia mintegy 40.000 ember és több, mint 70 kecskeméti intézmény – köztük iskolák, óvodák, szociális és kulturális intézmények, sport, kereskedelmi és idegenforgalmi létesítmények - fűtését és melegvíz-ellátását biztosítja.

Kecskemét lakosságának közel 1/3-a távhős lakásban él. A távhővel fűtött iskolákban, munkahelyeken, hivatalokban és üzletekben pedig szinte minden Kecskeméten élő ember részesül a TERMOSTAR Kft. szolgáltatásából.

Első telephelyünk 125 évvel ezelőtt jött létre – akkoriban még villamosenergia-termelés céljára. Ahol - a kecskemétiek legnagyobb büszkeségére - ugyanolyan technológia került alkalmazásra, mint amelyet Párizsban használtak akkoriban.

A TERMOSTAR Kft. három telephelye a Mindszenti krt.-on, az Akadémia krt.-on és a Szultán utcán található. Itt termeljük meg a mintegy 40.000 fogyasztónk biztonságos ellátásához szükséges hőenergiát. Ehhez a Mindszenti körúti telephelyen biomassza kazánok, az Akadémia körúti telephelyen földgáztüzelésű meleg- és forróvizes kazánok állnak rendelkezésünkre.

A hőenergia-termelés mellett villamosenergiát is termelünk telephelyeinken: 4 gázmotorunk Kecskemét lakossági áram-igényének ¼-ét képes fedezni.

KLÍMATUDATOS TÁVHŐ – ÁTFOGÓ FEJLESZTÉSI PROJEKT

A megújuló energia alapú, klímatudatos távhő a nagyvárosok preferált fűtési módja. Ennek kecskeméti megvalósítását szolgálta cégünk 2022-2023-ban, összesen 10,5 milliárd forint összköltségvetéssel végrehajtott fejlesztési projektje. A Széchenyi 2020 program keretében, Európai Uniós forrásból, 100 %-os támogatási intenzitással megvalósított átfogó fejlesztés meghatározó eleme a 20 + 5 MW teljesítményű kazánnal felszerelt biomassza fűtőmű üzembe állítása Kecskemét déli iparterületén, a szennyvíztisztító telephely mellett, valamint az új és meglévő fűtőműveket összekötő, egységes távhőrendszer kialakítása, amely új fogyasztó számára teszi elérhetővé a megújuló energia alapú hőenergiát. A fejlesztés mintegy 20.500 tonna CO2 kibocsátás csökkenést eredményez.

VELÜNK ZÖLDÜL KECSKEMÉT!


A TERMOSTAR Kft. erős szálakkal kötődik Kecskeméthez. A hírös város legnagyobb energetikai cégeként elkötelezettek vagyunk az itt élő emberek számára biztonságot és stabilitást jelentő, hosszú távú megoldások mellett.  Természetes kötelességünknek tekintjük, hogy a következő generációk iránti felelősséggel végezzük munkánkat. Ezért tettük le voksunkat a klímatudatos, fenntartható energiatermelés mellett, és ezért vesszük ki részünket a társadalmi felelősségvállalásból a környezetvédelem, az oktatás és a kultúra területén.

Társaságunk 2020-ban ünnepelte alapításának 25. évfordulóját. Az eseményhez kapcsolódva hirdettük meg az ’Ültess fát! Tegyük zöldebbé Kecskemétet!’ TERMOSTAR Lakossági Fásítási Programot, amelynek keretében – Kecskemét alapításának évfordulójáról is megemlékezve - 652 facsemetét osztottunk szét a programban részt vevő magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, intézményeknek és lakóközösségeknek. Az akcióval a környezettudatosan előállított távhő előnyeire hívtuk fel a figyelmet. Egyúttal elindítottunk egy olyan programot, amely a környezettudatos gondolkodást erősíti, s amellyel - több száz civil csatlakozónknak köszönhetően – ’Velünk zöldült Kecskemét!’

MEGBÍZHATÓ MUNKAHELY

A TERMOSTAR sikerének titka az itt dolgozó szakemberek tudása és elhivatottsága.
Ezt minőségi munkahelyi környezettel, pozitív hangulattal és piacképes jövedelemmel becsüljük meg. A távhőellátás Magyarországon és az Európai Unióban is egyre fontosabb szerepet játszik az energia szektorban. Ezért nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a TERMOSTAR Kft. az egyik legjobb szolgáltató, s egyúttal az egyik legjobb munkahely legyen Kecskeméten.

A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. adatai: 

Cégnév: KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.

Cím: 6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

A cég vezetői:   

  • Horváth Attila ügyvezető igazgató
  • Nagy Krisztina gazdasági igazgató
  • Pék Gáspár főmérnök

A jogelőd Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalatból 1993-ban alakult meg a TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. Ezt követően 1995-ben a cég egyesült a DÉMÁSZ Rt. leányvállalatával, a Szultán utcai hőszolgáltatóval, és létrejött a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. Cégünk 2020-ban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. 

A cég törzstőkéje 1.114 M Ft. 
A tulajdonos kezdetek óta 69,51 %-ban a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és 30,49 %-ban az MVM Zrt.
A cég alaptevékenysége a távhő energia előállítása és eljuttatása: több, mint 11.000 lakossági és 200 közületi fogyasztóhoz.
Dolgozói létszámunk: 92 fő. 
Éves bevételünk: ~3 Mrd Ft.

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz