A biomassza fűtőmű biztonságos rendszerbe integrálása érdekében próbafűtéssel indul a fűtési szezon

A biomassza fűtőmű biztonságos rendszerbe integrálása érdekében próbafűtéssel indul a fűtési szezon

A Próbafűtés lépcsőzetesen és rugalmasan indul.

A biomassza fűtőmű biztonságos rendszerbe integrálása érdekében próbafűtéssel indul a fűtési szezon

 

Rendhagyó lesz az idei fűtésindítás a hírös városban. A TERMOSTAR Biomassza Fűtőmű biztonságos rendszerbe integrálása érdekében az idei fűtési szezon október 5-e és 16-a között próbafűtéssel kezdődik. A próbafűtésre azért van szükség, hogy időben végrehajthatók legyenek a biztonságos üzemeléshez szükséges műszaki előkészítő munkálatok, és mire megérkezik a hideg idő, a biomassza fűtőmű készen álljon arra, hogy stabilan és megbízhatóan szolgálja Fogyasztóink ellátásbiztonságát. 

 

Fontos információ!

A próbafűtés időszakában a fűtésre elfogyasztott hőenergia nem kerül elszámolásra Fogyasztóink részére a 2023-2024. évi elszámoló számlában.

A pontos elszámolás érdekében a TERMOSTAR Kft. október 16-án soron kívüli hőmennyiség mérőóra-leolvasást végez a hőközpontokban/hőfogadókban. A hóközi leolvasás célja, hogy a próbafűtést követő, október 17-ei hivatalos fűtésindításra valamennyi társasház esetében rendelkezésre álljon az „induló óraállás”.

 

A 2023/2024-es fűtési szezon korszakhatárt jelent a kecskeméti távhőszolgáltatás történetében. Hamarosan megkezdi működését a TERMOSTAR Biomassza Fűtőmű, és üzembe helyezésre kerülnek az összességében 6 km hosszú, új, energiatakarékos gerincvezeték szakaszok, amelyek energiahatékony rendszerbe kapcsolják Vállalatunk új és már meglévő fűtőműveit.

A Széchenyi 2020 program keretében, Európai Uniós forrásból, 100%-os intenzitású támogatással megvalósult átfogó fejlesztés eredményeként a hőtermeléshez felhasznált földgáz mintegy 80%-a helyben rendelkezésre álló megújuló energiaforrással kerül kiváltásra. A beruházás célja az ellátásbiztonság további erősítése mellett a fogyasztói és szolgáltatói költségek stabilan tartása volt annak érdekében, hogy lakossági fogyasztóink továbbra is az immár 10 éve változatlan(!), rezsicsökkentett áron vehessék igénybe a távhőszolgáltatást.

 

Próbafűtés információk

A próbafűtés október 5-étől 16-áig tart. A próbafűtés elindítása – a biomassza fűtőmű biztonságos rendszerbe integrálása érdekében, a műszaki előírásokkal összhangban -, lépcsőzetesen történik. Tehát lesznek olyan társasházak, ahol már október 5-én este melegek lesznek a radiátorok, és lesznek olyanok is, ahol néhány nap elteltével tapasztalhatják a lakók a próbafűtést.

Fontos információ, hogy minden lakóközösségnek, intézménynek és egyéb fogyasztónak lehetősége van arra, hogy jelezze, ha egyelőre nem tart igényt a fűtésre. Ahol megtörtént a fűtéskorszerűsítés, ott a lakóknak nincs más dolguk, mint hogy igényeik szerint beállítsák a kívánt hőmérsékletet. Ahol még nem került végrehajtásra, ott a lakók Közös Képviselőjük útján jelezhetik a szolgáltatónak, ha nem tartanak igényt a fűtésre.

Fontos tudni, hogy a TERMOSTAR Kft. hőközpontjaiban működő automatika a külső hőmérsékletnek megfelelően szabályozza, hogy milyen hőmennyiséget kell biztosítani a rendszerben. Ha nappal kellemes az idő, ennek megfelelően csökken a rendszerbe táplált hőmennyiség. Az éjszakai lehűlés idején viszont felmelegszenek a radiátorok.  

A próbafűtés október 16-án ér véget. Ezt követően kezdődik a hivatalos fűtési szezon.

Fogyasztóink próbafűtéssel kapcsolatos kérdéseiket és észrevételeiket a következő elérhetőségeken várjuk:

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz