Elindul a távfűtés

Elindul a távfűtés

A sikeres próbafűtést követően október 17-én elindul a távfűtés, így hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon Kecskeméten.

 

A külső hőmérséklethez igazodva indul el a távfűtés​

 

A sikeres próbafűtést követően október 17-én elindul a távfűtés, így hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon Kecskeméten. A fűtésindítás idén is a külső hőmérséklethez igazodik: ha visszatér a kellemes idő, ennek megfelelően csökken a rendszerbe táplált hőmennyiség. Ha tartósan hideg lesz, akkor ahhoz fog igazodni a távfűtés.

A fűtésindítás időpontjának meghatározása – a 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendeletnek megfelelően – az időjárás függvényében történik. A TERMOSTAR Kft. – az Üzletszabályzatnak megfelelően – akkor indítja el a távfűtést, ha a külső hőmérséklet napi középértéke nem haladja meg a +10 °C-ot, illetőleg a három egymást követő napon a +12 °C-ot.

Mivel az előrejelzések szerint október közepétől fokozódik a lehűlés, a hivatalos fűtésindításra idén - az október 5-16-a közötti próbafűtést követő napon – október 17-én kerül sor.

 

  • FONTOS! A TERMOSTAR Kft. hőközpontjaiban működő automatika a külső hőmérsékletnek megfelelően szabályozza, hogy milyen hőmennyiséget kell biztosítani a rendszerben. Ha visszatér a kellemes idő, ennek megfelelően csökken a rendszerbe táplált hőmennyiség. Ha tartós lesz a hideg, akkor ahhoz fog igazodni a távfűtés. Így biztosítható a lakásokban a megfelelő hőmérséklet, ugyanakkor a pénztárcakímélő szolgáltatás. 

 

Hogyan segíthetik a társasházak lakói a zökkenőmentes fűtésindítást?

  • Amennyiben légtelenítésre van szükség, kérjük, biztosítsák a hőfogadó helyiségekbe, a hőközpontokba és a felső szinteken levő lakásokba való bejutást. A gördülékeny munkavégzés érdekében számítunk a Közös Képviselő és/vagy a Fűtési Megbízott közreműködésére.

 

  • Kérjük, ellenőrizzék a radiátorszelepeket, hogy nyitva vannak-e. Ez szükséges ahhoz, hogy a fűtővíz minden radiátorba eljuthasson, és a légtelenítési munkákat el lehessen végezni.

 

  • Azokban a lakásokban, ahol megtörtént a fűtéskorszerűsítés, a termosztatikus radiátorszelepeket ki kell nyitni. Így biztosítható, hogy a rendszerben lévő levegő távozhasson. Ha beindult a fűtés, a szelepeket az egyéni igényeknek megfelelően kell beállítani. 

 

Mi a teendő, ha a lakásban nem indul el a távfűtés?

Ha a radiátorok 10℃ alatti külső hőmérsékletnél – nyitott radiátorszelepek mellett – nem melegszenek, kérjük, jelezzék a következő elérhetőségek egyikén:

 

 

A gyors ügyintézés érdekében a bejelentéskor a következő adatok megadása szükséges:

  • Fogyasztási hely azonosító (a távhőszámla felső részén található 6 jegyű szám)
  • bejelentő, lakástulajdonos neve, elérhetősége,
  • a lakás címe,
  • az észlelt hiba rövid leírása.

 

Mi a teendő, ha egy-egy lakó nem igényli a fűtést?

  • Fűtéskorszerűsített lakásban a lakók – a fűtés beindítása és a légtelenítés után – a radiátoroknál elzárhatják a szelepeket.
  • Ahol még nem történt meg a fűtéskorszerűsítés, illetve nincsenek megfelelő elzáró szelepek, ott lakásonként nincs mód a radiátorok kikapcsolására. Ebben az esetben a Közös Képviselőhöz lehet fordulni, aki tájékoztatást ad a lehetőségekről (más a lehetőség tömbhőközpont, ill. társasházi hőközpont esetén).

 

Fűtés indításkor – miután sokan egy időben telefonálnak – előfordulhat, hogy várni kell a hibafelvevők jelentkezésére, amelyért előre is szíves türelmüket kérjük!

Köszönjük együttműködésüket!


Fogyasztóink, fűtéssel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit a következő elérhetőségeken várjuk:

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz