Ellátásbiztonság és fogyasztói kedvezmények

Ellátásbiztonság és fogyasztói kedvezmények

A biomassza technológia költségcsökkentő hatását már az idei fűtési szezonban érezhetik a távhőszolgáltatásban érintett fogyasztók.

 

Ellátásbiztonság és fogyasztói kedvezmények – Üzembe állt a TERMOSTAR Biomassza Fűtőmű

 

A biomassza technológia költségcsökkentő hatását már az idei fűtési szezonban érezhetik a távhőszolgáltatásban érintett fogyasztók. A TERMOSTAR Kft. lakossági ügyfelei egyszeri, 10.000 Ft-os kedvezményt vehetnek igénybe, az intézmények és egyéb felhasználók pedig közel 50%-os kedvezménnyel juthatnak a fűtési és melegvíz szolgáltatáshoz október 1-jéig visszamenőleg.

A kecskeméti távhőhálózat átfogó fejlesztése és a biomassza fűtőmű üzembe állása fontos eleme annak a munkának, amelyet Kecskemét városa és a TERMOSTAR Kft. végez annak érdekében, hogy a lakossági fogyasztók továbbra is rezsicsökkentett - immár 10 éve változatlan - áron vehessék igénybe a távhőszolgáltatást.

A stabil árak mellett további kedvezményekre is lehetőséget nyújt az új fűtőmű üzembe állása. A lakossági fogyasztók az idei fűtési szezonban egyszeri, 10.000 Ft kedvezményt vehetnek igénybe. A engedmény automatikusan jóváírásra kerül a 2023-2024. évi elszámoló számlában azoknak a fogyasztóknak, akik 2024. február 29-éig pontosan befizetik távhőszámláikat, és 2024. március 1-jén nincs lejárt tartozásuk. A TERMOSTAR Kft. ezzel is szeretné megköszönni, hogy a számlák pontos rendezésével támogatják a szolgálatatás üzembiztonságának fenntartását.

Az intézmények (KKI) és egyéb felhasználók számláit szintén kedvezően befolyásolja az új fűtőmű üzembe állása. A biomassza technológia költségcsökkentő hatásának köszönhetően a 2023. október 1-jétől hatályos távhőrendeletben előírt 14.031 Ft/GJ+Áfa hődíjat a TERMOSTAR Kft. - a tulajdonos jóváhagyásával – 7.500 Ft/GJ+Áfa összegre módosítja.  A kedvezmény mértéke: 6.531.-Ft/GJ + ÁFA, amely - visszamenőleg - 2023. október 1-jétől kerül biztosításra. A kedvezmény a hatósági ár megváltozásáig, illetve visszavonásig érvényes.

Az intézményi és egyéb felhasználók díjtételei tehát Kecskeméten a „Távhőrendeletben” előírtnál is jelentősebb mértékben csökkennek.

A kedvező árképzést a kecskeméti távhőrendszer átfogó fejlesztése teszi lehetővé. A TERMOSTAR Biomassza Fűtőmű üzembe állásával a távhőszolgáltató a hőtermeléshez eddig felhasznált földgáz mintegy 80%-át helyben rendelkezésre álló megújuló energiaforrással váltja ki, ami az ellátásbiztonságra és a költségekre is pozitív hatással van.

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz