Stabilan működik a biomassza fűtőmű – kedvezményeket vehetnek igénybe fogyasztóink

Stabilan működik a biomassza fűtőmű – kedvezményeket vehetnek igénybe fogyasztóink

A biomassza fűtőmű stabil és megbízható üzemelésének köszönhetően az intézmények és egyéb, nem lakossági felhasználók az új esztendőben is kedvezményes áron vehetik igénybe a távhőszolgáltatást Kecskeméten. Szakembereink az elmúlt időszakban mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb megtörténhessen a megújuló energiát hasznosító fűtőmű rendszerbe integrálása, és érvényesíthetővé váljon a biomassza technológia árcsökkentő hatása.

A kecskeméti önkormányzat többségi tulajdonában lévő közszolgáltatóként vállalatunk kiemelt céljának tekinti a rezsicsökkentés megőrzését. Az elmúlt időszakban végrehajtottuk a távhőhálózat átfogó fejlesztését, amelynek keretében biomassza fűtőmű épült Mindszenti körúti telephelyünkön. Ezzel egyidejűleg 6 km hosszú, hőszigetelt gerincvezetékkel bővült a hálózat. A fejlesztés eredményeként a hőtermeléshez felhasznált földgáz mintegy 80%-át helyben rendelkezésre álló megújuló energiaforrással váltja ki a TERMOSTAR Kft. A földgázfüggőség csökkentése tovább erősíti fogyasztóink ellátásbiztonságát, egyúttal hozzájárul a piacképes árak kialakításához és fenntartásához.

Így a lakossági fogyasztók immár 12 éve változatlan, rezsicsökkentett áron juthatnak hozzá a fűtési és melegvíz szolgáltatáshoz. Emellett - a biomassza fűtőmű megbízható, üzemszerű működésének köszönhetően - vállalatunk 10.000 Ft kedvezménnyel köszöni meg fogyasztóinak, hogy a számlák pontos befizetésével kiveszik részüket a szolgáltatás üzembiztonságának fenntartásából.

 

INTÉZMÉNYEKRE ÉS EGYÉB FELHASZNÁLÓKRA VONATKOZÓ TÁVHŐ DÍJTÉTELEK 2024. JANUÁR 1-JÉTŐL

Az állami és önkormányzati intézmények hődíját a hatályban lévő NFM ’Távhő rendelet’ az eddigi 27.118 Ft/GJ-ról 14.031 Ft/GJ-ra módosította 2023. október 1-jével. Az önmagában is jelentős árcsökkenést a biomassza technológia költségcsökkentő hatásának köszönhetően a TERMOSTAR Kft. további, 6.531 Ft/GJ kedvezménnyel egészítette ki. Így az intézményeknek és egyéb, nem lakossági fogyasztóknak 7.500 Ft/GJ áron került elszámolásra a hődíj október 1-je és december 31-e között. Jó hír, hogy az immár üzemszerűen működő új fűtőmű rendszerbe integrálásának eredményeként az érintett fogyasztók 2024. január 1-jétől változatlanul kedvezményes áron vehetik igénybe a távhőszolgáltatást. A kedvezmény a hatósági ár változásáig, illetve visszavonásig érvényes.

 

 

LAKOSSÁGI DÍJTÉTELEK

A lakossági fogyasztók 2024. január 1-jét követően továbbra is rezsicsökkentett áron juthatnak hozzá a fűtési és melegvíz szolgáltatáshoz. Ami nominál értéken az 1996-os árszintnek felel meg. A TERMOSTAR Kft. emellett 10.000 Ft kedvezményt biztosít azoknak a fogyasztóinak, akik 2024. február 28-áig pontosan befizetik távhőszámláikat. A kedvezmény a 2023-2024. évi fűtési elszámoló számlában kerül jóváírásra.

 

VÍZPÁRA - TISZTA, FEHÉR, NEM HAGY NYOMOT AZ ÉGEN

A kopogtató mínuszoknak köszönhetően messziről is jól látható a kecskeméti biomassza fűtőmű kéményéből távozó vízpára. A tiszta, fehér pára – a füsttől eltérően - nem hagy nyomot az égen, hanem a kéménytől néhány méterre láthatatlanná válik. Az Európai Uniós szabványoknak megfelelően a fűtőmű korszerű szűrőberendezéssel van felszerelve. A kibocsátást a kéménytestben elhelyezett mérőműszerek kontrollálják 0-24 órában.

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz