Távhőfejlesztés az ellátásbiztonságért

Távhőfejlesztés az ellátásbiztonságért

Augusztus végén a Mindszenti krt.-on is megkezdődik a kecskeméti távhőrendszer fejlesztése.

 

Távhőfejlesztés az ellátásbiztonságért

 

Augusztus végén a Mindszenti krt.-on is megkezdődik a kecskeméti távhőrendszer fejlesztése. A TERMOSTAR Kft. beruházásának célja, hogy megújuló energiával váltsa ki a távhőhöz felhasznált földgáz mintegy 70%-át. Ezzel tovább erősítve a távhős lakások, óvodák, iskolák, egyéb ingatlanok ellátásbiztonságát.

Az átfogó fejlesztés a hírös város távhőszolgáltatásának eddigi legjelentősebb bővítése. Egyúttal a hazai távhőszektor jelenlegi legnagyobb beruházása. A projekt keretében helyi megújuló energiaforrást hasznosító biomassza fűtőmű épül a Bácsvíz Zrt. szennyvíztisztító telephelye mellett. Ezzel párhuzamosan közel 6 km hosszúságú, két új, energiatakarékos gerincvezetékkel bővül a kecskeméti távhőrendszer. 

A Széchenyi Távvezeték, amelynek kivitelezése júniusban kezdődött meg, a Nyugati Városkapuval köti össze a TERMOSTAR Akadémia krt.-i telephelyét. A TERRA-21 Kft. kivitelezésében megépülő távvezeték több ezer új fogyasztó számára teszi elérhetővé a klímatudatosan előállított távhőt, és – többek között – olyan nagyfogyasztók számára is lehetővé teszi a rendszerre csatlakozást, mint a megyei kórház és a Mercedes Kosárlabda Akadémia.

A másik gerincvezeték, amelynek építése augusztus végén kezdődik meg, a biomassza fűtőmű rendszerbe integrálását szolgálja. Ennek nyomvonala a Mindszenti krt.-tól a Szultán utcáig tart. Ezért ezen a területen időszakosan félpályás forgalomkorlátozásra lehet számítani – az ütemezésnek megfelelően. A Mindszenti Távvezeték kivitelezője a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. A munka várhatóan 2023 június végére fejeződik be.

A TERMOSTAR Kft., a SADE Kft. és a TERRA 21 Kft. munkatársai is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt befejeződhessenek a rendszerbővítéssel kapcsolatos munkálatok mindkét érintett területen. Köszönjük a környékben élőknek, autóval vagy gyalogosan arra közlekedőknek, hogy türelmükkel támogatják a fejlesztés sikeres megvalósítását!

Mindszenti krt.-Szultán utca távhővezeték nyomvonala, és a kivitelezés tervezett ütemezése

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz