Közérdekű adatok

 
 
A TERMOSTAR Kft. rövid bemutatása
 

A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. Kecskemét város legnagyobb energiatermelő vállalata, amely több mint 40.000 lakossági fogyasztó és mintegy 200 egyéb felhasználó távhőellátásáról gondoskodik a megyeszékhelyen.

A vállat tevékenységének meghatározó eleme a hatékonyság és az ellátásbiztonság további erősítése érdekében tervszerűen végrehajtott fejlesztési stratégia. Ennek első állomása a gázmotoros kapcsolt energiatermelés elindítása volt 1999-ben, amelynek eredményeként a TERMOSTAR Kft. az ország egyik leghatékonyabban működő hőszolgáltatójává vált. A fűtés és melegvíz lakossági alapdíja 95 település viszonylatában a legalacsonyabbak egyike. A háromszoros rezsicsökkentés után a kecskeméti fogyasztók ma kevesebbet fizetnek a hőért, mint 2007-ben, az alapdíj pedig 1996-os árszinten van.

A vállalat 2022-2023-ban Európai Uniós forrásból, a Széchenyi 2020 Program keretében átfogó fejlesztést hajtott végre, amelynek célja a megújuló energia hőtermelésbe történő integrálása volt. A TERMOSTAR Biomassza Beruházás keretében 20+5 MW teljesítményű biomassza fűtőmű épült a Kecskemét déli iparterületén, a Mindszenti krt.-on kialakított új telephelyen. Ezzel egyidejűleg összességében mintegy 6 km hosszú, korszerű, energiatakarékos gerincvezetékkel bővült a távhőhálózat, amely egységes, energiahatékony rendszerbe kapcsolta a már meglévő fűtőműveket az új, biomassza fűtőművel, és új körzetek számára is elérhetővé tette a klímatudatos távhőt. A beruházás eredményeként a hőtermeléshez felhasznált földgáz mintegy 70%-a helyben rendelkezésre álló megújuló energiaforrással került kiváltásra, jelentősen erősítve a fogyasztói ellátásbiztonságot. A CO₂ kibocsájtás 65%-kal csökkenni fog.

A TERMOSTAR Kft. az elmúlt másfél évtizedben szakmai támogatással ösztönözte és segítette fogyasztóit a lakossági fűtéskorszerűsítés végrehajtásában. Ennek köszönhetően Kecskeméten a távhőszoltáltatásban érintett mintegy 12 ezer lakás 60%-ában megoldott a radiátoronkénti fűtésszabályozás, amely további lehetőséget nyújt az energiával való egyéni takarékoskodásra.

A vállalat nagy hangsúlyt helyez fogyasztói tájékoztatására, és a fogyasztói észrevételek gyors, szakszerű kezelésére. Ennek eredményességét igazolja vissza a kimagasló, 95% fölötti fogyasztói elégedettség, és a jó fizetési morál, amelyet a pandémia és az ezt követő recesszió idején is sikerült megőrizni.

A kecskeméti távhőszolgáltató 2007-ben elnyerte az „Elkötelezettség a Kiválóságért" európai minőségdíjat, 2012. évben a középvállalatok között az év „Legjobb Munkahelye” lett, 2015-ben bekerült az „Év Intelligens Vállalata TOP 10” közé. 2018-ban a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Év Szolgáltatója Díjjal tüntette ki a vállalatot.

A TERMOSTAR Kft. erős szálakkal kötődik Kecskeméthez. A ’Velünk zöldül Kecskemét!’ program keretében 2020-2021-ben 651 facsemetét adományozott magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, lakóközösségeknek, és gondoskodott Kecskemét egyik legforgalmasabb területének, a Centrum áruház környékének fásításáról. A program 2023-ban véderdő telepítésével folytatódott a Csalánosi útnál, ahol 750 facsemete került elültetésre. A vállalat hosszú évek óta stabil támogatója Kecskemét kiemelt kulturális eseményeinek, intézményeinek, sportjának. Ennek jegyében 2023-ban együttműködési megállapodást kötött a város nagy múltú, és óriási szurkolói táborral rendelkező NB I. bajnoki ezüstérmes futball csapatával.

A Kft. vezetői és minden munkatársa azért dolgozik, hogy a kecskeméti távfűtött lakásokban élő mintegy 40.000 fogyasztó bizalmát és hűségét megfizethető árú és magas színvonalú szolgáltatással köszönje meg.


 
Jogalap
 
 
A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. -  mint  többségi  önkormányzati  tulajdonú gazdasági társaság  - ezúton teszi közzé  a - 2009. évi CXXII. törvény alapján a Munka Törvénykönyve szerinti - vezető állásúnak minősülő, a bankszámla feletti rendelkezésre jogosult munkavállalói, és a választott tisztségviselői részére nyújtott pénzbeli juttatásokat és egyéb alkalmazási feltételeket, melyeket a munkaszerződések és a megbízások tartalmaznak.
 
A közérdekű adatok megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre:
 
 
 

Jogalap
 

A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. -  mint  többségi  önkormányzati  tulajdonú gazdasági társaság  - ezúton teszi közzé  a 18/2005. (XII.23) IHM rendelet 1. számú mellékletében előírt kötelező közérdekű adatokat.

A közérdekű adatok megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre:
Közérdekű adatok a 18/2005. (XII.23) IHM rendelet alapján

 

A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. -  mint  többségi  önkormányzati  tulajdonú gazdasági társaság  - ezúton teszi közzé  a - 2011. évi CXII. törvény alapján az 1. számú mellékletben előírt kötelező közérdekű adatokat.

A közérdekű adatok megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre:
Általános közzétételi lista a 2011. évi CXII. törvény alapján

 
 
 
 
 
 

 

A jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel.

Cookie beállítások

6000 Kecskemét, Akadémia krt. 4.

76 / 50 - 40 - 40

kecskemet@termostar.hu

H-SZ: 8:00 – 15:00
Cs: 07:00 – 19:00
P: 08:00 – 12:00

Kosár tartalma
Tovább a kosárhoz